Storingen - Foutcodes Ricoh en Sharp multifunctionals

Veel voorkomende storingen bij Ricoh en Sharp multifunctionals

Iedere multifunctional die gebruikt wordt laat wel eens een foutcode zien. Je kunt dan direct ons bellen, maar soms is een storing zelf te verhelpen. Op deze pagina vind je een groot aantal foutcodes van Ricoh en Sharp multifunctionals en hoe je ze eventueel kunt oplossen. Wanneer de oplossing uiteindelijk niet helpt en de foutcode blijft, dan kan je de storing bij ons melden via het storingsformulier of door ons even te bellen.

Ricoh foutcodes

Hoofdcode Omschrijving foutcode Eventuele oplossing
SC501 Papierstoring Lade 1 Lade leeg maken, Lade sluiten, machine uit zetten met de hoofdschakelaar, machine aanzetten met hoofdschakelaar en daarna papier plaatsen.
SC502 Papierstoring Lade 2 Lade leeg maken, Lade sluiten, machine uit zetten met de hoofdschakelaar, machine aanzetten met hoofdschakelaar en daarna papier plaatsen.
SC503 Papierstoring Lade 3 Lade leeg maken, Lade sluiten, machine uit zetten met de hoofdschakelaar, machine aanzetten met hoofdschakelaar en daarna papier plaatsen.
SC504 Papierstoring Lade 4 Lade leeg maken, Lade sluiten, machine uit zetten met de hoofdschakelaar, machine aanzetten met hoofdschakelaar en daarna papier plaatsen.

 

De bovenstaande Ricoh foutcodes hebben allemaal betrekking op een papierstoring in één van de lades. De oplossing is altijd dezelfde, namelijk: lade leeg maken, lade sluiten, machine uit zetten met de hoofdschakelaar, machine aanzetten met de hoofdschakelaar en daarna het papier plaatsen. Het aantal Sharp foutcodes is iets uitgebreider, zoals je hieronder kunt zien.

Sharp foutcodes

Hoofdcode Subcode Omschrijving foutcode Eventuele oplossing
A0 01–22 Error in printplaat, RAM, ROM of firmware Schakel het apparaat uit met de hoofdschakelaar, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
C1 10 Probleem met de hoogspanningsunit van de z/w drum Probeer de unit te reinigen met de (groene) strip achter de voorklep en schakel het apparaat aan en uit, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
14 Probleem met de hoogspanningsunit van de kleuren drum Probeer de unit te reinigen met de (groene) strip achter de voorklep en schakel het apparaat aan en uit, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
C4 00 Pre transfer probleem Schakel de machine uit en aan, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
02 Pre transfer probleem Schakel de machine uit en aan, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
04 Pre transfer probleem Schakel de machine uit en aan, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
E7 01 Error in image data Schakel het apparaat uit met de hoofdschakelaar, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
03 Hard Disk error Schakel het apparaat uit met de hoofdschakelaar, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
F1 00-20 Er is een probleem met de finisher Controleer de aansluitkabel van de finisher naar de machine, controleer de nietjes, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
F2 40 Toner concentratie zwart is niet juist Controleer de zwarte tonercartridge.
41 Toner concentratie cyaan is niet juist Controleer de cyaan tonercartridge.
42 Toner concentratie magenta is niet juist Controleer de magenta tonercartridge.
43 Toner concentratie yellow is niet juist Controleer de yellow tonercartridge.
64 Geen toner transport zwart Controleer de zwarte tonercartridge.
65 Geen toner transport cyaan Controleer de cyaan tonercartridge.
66 Geen toner transport magenta Controleer de magenta tonercartridge.
67 Geen toner transport yellow Controleer de yellow tonercartridge.
70 Verkeerde toner geplaatst (zwart) Controleer de zwarte tonercartridge.
71 Verkeerde toner geplaatst (cyaan) Controleer de cyaan tonercartridge.
72 Verkeerde toner geplaatst (magenta) Controleer de magenta tonercartridge.
73 Verkeerde toner geplaatst (yellow) Controleer de yellow tonercartridge.
74 Error in de chip van de zwarte tonercartridge Plaats de cartridge opnieuw of plaats een nieuw exemplaar.
75 Error in de chip van de cyaan tonercartridge Plaats de cartridge opnieuw of plaats een nieuw exemplaar.
76 Error in de chip van de magenta tonercartridge Plaats de cartridge opnieuw of plaats een nieuw exemplaar.
77 Error in de chip van de yellow tonercartridge Plaats de cartridge opnieuw of plaats een nieuw exemplaar.
F3 12 Problemen met de papierlift in tray 1 Vul papier lade 1 opnieuw, let op dat het papier netjes in de lade ligt, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
22 Problemen met de papierlift in tray 2 Vul papier lade 2 opnieuw, let op dat het papier netjes in de lade ligt, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
H2 00-06 Fixeer eenheid thermistor open probleem Schakel het apparaat uit met de hoofdschakelaar, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
H3 00-02 Fixeer eenheid temeratuur te hoog Schakel het apparaat uit met de hoofdschakelaar, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
H4 00-32 Fixeer  eenheid temperatuur te laag Schakel het apparaat uit met de hoofdschakelaar, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
L4 02 Probleem met de papier opvoer motor Controleer de papier lades, ziet u geen papier resten? Biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
03 De fixeer unit draait niet of te zwaar Controleer de machine op papier ophoping bij de fixeerunit, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
U2 00-91 Een probleem bij het lezen of schrijven van geheugen Schakel de machine uit en aan met de hoofdschakelaar achter de voorklep, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
U5 00-31 Probleem met de automatische document invoer Controleer de kabel van de ADF, check of alle kleppen juist gesloten zijn, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.
U6 00-55 Probleem in het onderste papierlade blok Controleer of alle kleppen gesloten zijn, schakel de machine uit en aan met de hoofdschakelaar, biedt dit geen oplossing bel de service dienst.

 

Storing melden

Gaat de foutcode niet weg en heb je direct hulp nodig? Vul dan onderstaand formulier in via onderstaan button. Bellen kan natuurlijk ook. Gebruik hiervoor 026 445 8195.

Storing melden